Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Víz népe

2012.06.25

 

A Víz népe
 

Water Tribe  Insides Go Sloshy

A víz népe:

A két sarkponton helyezkedik el a víz népének Északi és Déli törzse. Egymástól elszigetelten élnek, mivel csak keveseknek adatik meg, hogy átutazzanak a föld egy másik pontjára. A két földrész körülbelül egyforma nagyságú, Északon mégis gazdagabb az élet.

Water Tribe Boats

A Déli törzs:

A Déli sarkon élnek a Déli törzs lakói, azokon a helyeken amelyeket még nem foglalt el a tűz népe. Már csak alig néhány kis falu maradt fent elszórtan. A falvak lakossága kb. 15-25 főből áll. A Déli nép törzséből már csak Katara az egyetlen vízidomár. Sátrakban, kisebb jégkunyhókban laknak.

Északi törzs:

Logikusan az Északi sarkon élnek. :D Ez a hely sokkal népesebb, mint a déli részleg. Hatalmas jégből készült várak, falak és paloták alkotják. Utak/utcák helyett vizen (hajóval) közlekednek, mint velencében. :) Itt sokkal több vízidomár is él, sőt erre szolgáló idomár-iskolát is létesítettek. 

Hagyományaik |Északi törzs|

-A nők nem idomíthatnak vízet és nem is tanulhatnak vízidomítást, erejüket csak gyógyításra használhatják. 
-Egy lány 16 éves korától "eladó sorba kerül", vagyis már házasodhat, és ha eljegyezték, akkor a vőlegény készít egy úgynevezett mátkanyakláncot, amelyet a lány az eljegyzés napjától kezdve viselni fog, hogy mindenki tudja, házas.

820copy.png Avatar - Southern Water Tribe image by venusgal100 3520copy.png Avatar - Katara image by venusgal100 920copy.png Avatar - Katara and Sokka image by venusgal100 2820copy.png Avatar - Leaving image by venusgal100

 

 

Ezenekívül mindkét népre jellemző...

 

-A férfiak arcára festett harci arcfestés, ami a 2. részben tűnik fel először, amikor Sokka egyedül akar kiállni Zukoval és a legénységével. 

Kinézetük:

- Álltalában a legtöbb vízidomár...
...kreol bőrű, tengerkék szemű, fekete vagy sötétbarna hajú.

katara Katara 

Ruházatuk, fegyvereik, egyéb tárgyaik meghatározott színe a kék, amely a vizet szimbolizálja.

Szellemeik: A hold szelleme, Tui és az óceán szelleme, La. A mondák szerint a víz népének ősei a hold szellemének mozdulatait figyelve és utánozva sajátították el a vízidomítást.

A vízidomároknak este sokkal könnyebben/jobban megy az idomítás, mert ilyenkor a hold szellemének ereje jobban érvényesül és segíti őket. 

Katara

Erejüket a hold szellemétől, életüket pedig az óceán szellemétől nyerik, melyek az Északi törzs szellemi energiájinak központjában keringenek egy aprócska tóban és kiegyensújozzák egymást mint Yin és Yang. Ha ez az egyensúj megszakadna akkor a földön hatalmas káosz uralkodna el. (Mellékes: A hold és az óceán szelleme feladta halhatatlanságát és a halandók világában élnek.)

Iroh szerint a vízidomárok mindig a békére törekszenek, szeretet és kiegyensújozottság jellemzi a népet.

sokka and katara

A halászat a legjellemzőbb rájuk.

Jelentősebbek a víz népéből:

Katara: A D-i víz törzsének utolsó vízidomárja.
Yue: A hold szellemévé vállt 16 éves korában az 1. könyv utolsó részében.
A Yue szó jelentése: Hold
Hama: A véridomítás technikájának kifejlesztője. 
Kuruk: A legutóbbi vizidomár Avatar.