Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tűz/Fire

Tűz országa

 

A Tűz országa eredetileg nyugaton helyezkedik el és több kissebb-nagyobb szigetből áll, melyek nagyrésze vulkanikus eredetű. A háború folyamán több gyarmata is lett az országnak: a Levegő nomádjainak területei, a Déli Víz törzsének egyrésze és a Föld királyságának főleg nyugati része. A szigeteken jellemző évszak a nyár.

Tűz népének fővárosa {térképen: 11}

 

A Tűz népének fővárosa a legnagyobb és a legnyugatibb szigeten egy vulkán kráterében helyezkedik el. A fővárosban a királyi család és jellemzően a nemesség él. A kráterben található meg a királyi palota is a hatalmas birtokával. A birtokhoz tartozik a trónterem, a királyi gyógyfürdő, a királyi galéria, a palota kertje és egy Agni Kai aréna is. Koronázási templom és tér is található a városban, itt koronázzák meg az új Tűz Urát. A városban helyezkedik el még a Tűz bölcseinek főtemploma és a Sárkánycsont katakombák is. A Tűz népének fővárosát földalatti alagútak szelík át, ezekben az alagútakban van egy bunker a Tűz Ura számára kialakítva. A várostól észak-nyugatra van a Börtön-torony kráter, mely szintén egy kráterben lévő erős kőfalú börtön, ahova fontos rabokat zárnak be. A városhoz tartozik még egy kikötő is.

   

Többi helyszín ahol Aangék jártak a Tűz országában... {itt}

Harcászat

 

A harcászat terén a Tűz népe a legfejlettebb. Rengeteg találmányt alkalmaznak a háború során. Megismerhetjük hatalmas fém hadihajóikat, amelyek általában 2 katapulttal rendelkeznek és tűzgolyókat képesek kilőni. Hadiflottájuk száma igen magas. Ha már egyszer hódítanak és rettegésben tartják a világot, akkor találmányokat is vesznek el. Teo apjától több tervet is elvettek és sajátjuként alkalmazták. Többek között van egy kocsi, vízzel működő ellensúlyozó rendszerrel, melyel bármilyen meredek hegyfalat képesek megmászni. Harcieszközük közé tartozik még a hőlégballon is, ami szintén Teo apjának találmánya, bár ezt csak a 3. könyvben használják. Mivel már feljutottak a hőlégballon segítségével a levegőbe, ennek tervét tovább fejlesztve hatalmas fém hadiballonokat is létrehoztak. Nagy találmányaik közé tartozik még a furó is amivel sikerült áttörniük Ba Sing Se külső falát.

Kulturális fesztiválok

 

A Tűz népében nagy hagyománynak örvendenek a kultúrális fesztiválok. Fesztiváljaik közül talán a legismertebb a Tűz napja fesztivál. A fesztiválon artisták, tűzidomárok, bűvészek és zsonglőrök is fellépnek. A programok között szerepelnek még bábjátékok és tűzijátékok is. Vannak akik ilyenkor maszkot viselnek. Kedvelt csemege a lángoló tűz pite. Ismert fesztivál még a Tűzliliom fesztivál. A tűzliliom a tüzes szenvedély jelképe. A virág mindenévben Augusztus környékén virágzik és ilyenkor rendeznek egy fesztivált miatta.

Ruházat

 

A Tűz népének ruháinak színére a vörös árnyalatai és az arany a jellemző. A ruhák stílusa nagyon változó. Nagyon sok embernél megszokott a Tűz népében a konty viselése. A királyi családban a koronát, ami egy öt ágú tűz láng, azt is ebbe tűzik bele és a hercegi fejdíszt is. Az idősebb férfiaknál szokásos még a szakál hordás. Az arisztokrata nőknek pedig hosszú manikűrözött körmeik vannak.

Tűz Ura

 

A Tűz Ura a Tűz népének vezetője. A címet általában a legidősebb fiú szokta örökölni apja után, persze néha akadnak kivételes esetek, amikor ez nem így történik.
Névszerint ismert Tűz Urak uralkodásuk időrendjében:
- Sozin
- Azulon
- Ozai
- Zuko

Sozin, Azulon és Ozai uralkodásukkor hatalmas személyiség kultuszt alakítottak ki maguknak, miközben a Tűz népe becsületét, dicsőségét elvakultságukban lerombolták.