Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Föld/earth

 Föld királysága

 

A Föld királyságáé a legnagyobb kiterjedésű kontinens. Folyók és tengeröblök teszik tagoltabbá a kontinenst. Tájai elég változatosak, szinte mindenféle táj megtalálható itt a síkságoktól a sivatagon, mocsarakon, dombokon át egészen a minnél nagyobb hegyekig. Jellemző évszaka a tavasz.

Emberek és lakóhelyek

Az emberek között sokkal élesebbek a társadalmi viszonyok, főleg a háború kezdete óta. Sokan vannak akiket a Tűz népe megfélemlítés alatt tart, nagyon sokan elszegényedtek, leginkább a Tűz népe által megszált területeken, de máshol is akadnak elszegényedettek. Vannak egész normális viszonok közt élő emberek is, de vannak nagyon gazdag családok is. A Föld királyságában többnyire kisebb városokban és kisebb-nagyobb falvakban élnek az emberek. Azonban nem csak kisebb városok, hanem egészen hatalmas városok is akadnak pl. Ba Sing Se vagy Omashu.

Ba Sing Se {térképen: 1,2,3,4,5}

 

A Föld királyságának fővárosa. Neve jelentése Bevehetetlen város. A várost kívülről egy hatalmas, vastag falú fal védi, ez Ba Sing Se külső fala. Senkinek nem sikerült egészen a Föld könyvének 13. Fejezetéig áttörnie ezt a falat, de Azulának egy hatalmas fúró segítségével sikerült. Sikerült neki az ami még bácsikájának, Irohnak sem ment Ba Sing Se 600 napos ostrománál. A város fala akkor még kitartott. A városnak vannak belső, bár a külsőnél vékonyabb falai is, amik gyűrűkre osztják a várost. A külső és a belső falak között főleg szántóföldek vannak. Míg a külső fal a város védelmére szolgál, addig a belső falak inkább a város rendjéért felelnek. A belső falak által felosztott városban az alsó gyűrűben laknak a város legújabb lakói, az iparosok és a kézművesek. Ez egy bohém és nyűzsgő negyed, ahol nem árt óvatosnak lenni. A középső gyűrűben helyezkednek el a bankok, az üzletek, az éttermek, az egyetem és a városháza. A felső gyűrűben élnek a város legfontosabb polgárai. Amikor Aangék Ba Sing Sében tartozkodtak a házuk is ebben a negyedben volt. Valamint a királyi palota és a Jázmin Sárkány, Iroh bácsi teaháza is ebben a negyedben található. A királyi palotában él a Föld királya. Ba Sing Se alatt futnak a Kristály katakombák. A külső és belső falak között található meg a Laogai tó is, itt volt a Dai Li központja. Ezek a falak közt helyezkedik el Ba Sing Se új állatkartje is. A városban van egy nagyon szép Tűz szökőkút is.

   

Omashu {13}

 

A Föld királyságának második legnagyobb városa. Híres az ott kialakított kézbesítő rendszeréről, aminek akár több funkciója is van. A kézbesítő rendszert általában különböző dolgok egyik helyről a másikba való eljutattására használják. A földidomárok idomítással jutatják magasabb helyekre a dolgokat, lefele pedig a rendszer csúszdájin csúsznak le a dolgok. Aang és Bumi csúszdászásra használták régen a kézbesítő rendszert. Azóta Bumi lett Omashu királya. A várost sikerült elfoglalnia a Tűz népének és el is nevezték Új Ozainak. A várost néhol átalakította a Tűz népe és Ozairól egy szobrot is emeltek. Bumi a Napfogyatkozáskor kiszabadult a fogságból és egy maga visszafoglalta Omashut. A várost Omaról és Shuról nevezték el.

Többi helyszín ahol Aangék jártak a Föld királyságában... {itt}

Ruházat

 

A különböző társadalmi rétegbe tartozók különféle ruhákat hordanak. Ruhák területenként, éghajlatonként is változó. Általában azért mindenki vékonyabb, nem túl meleg ruhákat hord. A gazdagabb családoknál, a nőknél jellemző különféle fejdísz viselése, jellemzően rózsa féle virággal, emellett eléggé kisminkelve. A ruhák színére a zöld, barna és sárga árnyalatai jellemzők.

A Föld királya

 

A Föld királya a Föld királyságának királya, ő irányítja az országot. A legutóbbi Föld királya Kuei, ő az 52. Föld királya. Elvileg a Föld királya irányítja az országot, de Kuei esetében nem így volt, mert őt Long Feng irányította. Readásul nem csak irányította őt, hanem mindent el is titkolt a háboruról a király elől. De amikor Aangék lebuktaták Long Fenget a király előtt, ő újra átpróbálta venni az irányítást, de ekkor már késő volt. Puccsot terveztek ellene, ami sikerült is Azulának. Miután Ba Sing Sét is elfoglalta a Tűz népe Kuei álruhában Boscoval elment bejárni az országát. Nem tudni pontosan, hogy visszatért-e Ba Sing Se visszafoglalása utána a trónra, vagy más követte őt. Hódító Chin és Kyoshi idejében a 46. Föld királya ült a trónon.